Hirdetés

Ami a legrutinosabb szigetelőket is váratlanul érheti: összeszedtük, milyen meglepetések várnak rátok.
KULTÚRA
2015-08-11 11:44

1. TábortűzNem is értjük, ez miért nem volt eddig. Most a Sziget hátuljában kapott helyet. Rendes programhelyszín, akusztikusan játszó fellépőkkel. Az első este alapján nagy siker lesz.

2. Mosoda


Ezt a külföldiek valószínűleg jobban értékelik. Mindenesetre a többi fesztiválon is jól jönne egy-egy hasonló, kitelepült Bubbles. A mobilmosoda előtt kényelmes babzsákokon lehet várni, hogy eltűnjön a ruháinkból a rengeteg por és ráöntött pia.

3. Új utakon

Bár alapvetően nem változott a Sziget alaprajza, de idén elég sok dolog került kicsit arrébb ahhoz, hogy első alkalommal a rutinos szigetlakók is zavartan pislogjanak. Egy csomó új campingrész van, előrébb került a Nagyszínpad, a Cirkusz helyén van a Világzenei Színpad, a tavalyi Múzeumi Negyed helyén a Cirkusz, a Luminárium helyén a Magic Mirror, a Cökxpôn helyén a Luminárium, és teljesen máshová került (igaz, így sokkal nagyobb lett) a VIP. Tudtok követni? :) Több lett a biztonsági korlát is az utak mentén, ami miatt itt-ott sokkal nagyobb a torlódás, mint máskor.

4. A legolcsóbb sörBár a sörök egységárasak, és elvileg kizárólag a 650-es Dreher kapható (amiből a dobozos verzió 740 Ft), de a Csónakház idén is kivételezett helyszín. Itt 550 a Dreher, és itt árulják a legolcsóbb sört is a Szigeten, a 450-es Arany Ászokot.

5. Hidegkomlózott DreherA hivatalos szöveg szerint ez egy "speciális hidegkomlózás technikával gyártott kiemelkedően komlós sörkülönlegesség, amely szervesen ötvözi a láger sörök letisztult ízét a kézmûves sörök egyedi, bonyolultabb ízvilágával." Nem hivatalosan: kipróbáltuk a Szigeten, és nekünk nagyon bejött. Ugyanannyiért adják, viszont végre nem a szokásos egyensöríz. Mondjuk szívesen látnánk igazi kézműves söröket is, valahogy úgy, ahogy a borfalu működik, hiszen már ezen a területen is bőven lenne mit mutatni a világnak.

6. Olcsó(bb) bor

Na igen, az olcsóság az itt nagyon viszonylagos fogalom. Talán helyesebb azt mondani: kevésbé drága. A legtöbb helyen ugye a 400 Ft/deciért mért Lajvér borokat lehet kapni. A Borfaluban viszont 350-ért is bőven találni rozékat, például Szeleshátit, amit bátran ajánlunk mindenkinek. Egy literes lezárható műanyag palackba lehet töltögetni a fröccsöt, így nem kell folyton sorban állni, és nem lötyög ki ugrálás közben sem.

7. Ikon debreceniző

Kajafronton is egyre nagyobb a választék. Lesz majd erről külön cikk, első este mi az Ikon debrecenizőjébe botlottunk bele, de persze ott a megszokott Zing, és még egy csomó másik utcai kajás. Szóval van választék, a szokásos gyros- hot dog - lángos vonalon túl is.

8. Eltűntek a járólapok

Na jó, nem mind, de a többsége. A nagyszínpad előtt például egész kicsi részt sikerült idén lefedni, ami ekkora porban nem valami jó hír. Cserében viszont van a terület felett folyamatos vízpárát szétterítő csőrendszer, ami 40 fokban egészen tuti. Ugyanilyen csövek kerültek a K híd fölé, ami ugyancsak öröm. Kivéve, ha nem kapcsolják ki időben, mert kora este azért erősen próbálta kerülgetni a befelé haladó tömeg. Persze nem sok sikerrel.

9. Nincsenek a kötelező szemetes-tasakokMár nem vonnak le automatikusan 500 Ft-ot minden fesztiválkártya-vásárlótól. Korábban ugye évekig az volt a rendszer (és a VOLT-on pl. idén is így történt), hogy ezt a pénzt egy üres szemeteszsákért számolták fel, és csak akkor kaphattátok vissza az árát, ha megtöltöttétek a zsákot szeméttel. Persze a legtöbben inkább hagyták veszni a pénzüket. Idén ez megszűnt, van viszont 50 fős szelektív gyűjtő csapat, akikkel már az első este sok helyen összefutottunk. És szelektív kukákat tettek ki 40 pontra.

10. Nyilvános pisildeTovább fejlődött a nyíltszíni pisilőrendszer. Már nemcsak ezek a műanyag háromszögek vannak, amik mellé oda lehetett állni a fiúknak, hanem itt-ott a nagyüzemi piszoár is kikerült a mosdó-blokkok elé. Utóbbiak egyébként egyre színvonalasabbak, ez a trend idén sem tört meg.

+1: PisilőtölcsérNeve is van: Intim kála. Egy tasak, amit azzal reklámoznak, hogy segít a lányoknak állva pisilni. Amúgy nem újdonság, de az igen, hogy a Szigeten több WC-blokk előtt is látványos bódékból árulják. Ha kíváncsiak vagytok a használati útmutatóra, KATT IDE

Ha hasznos volt a lista, oszd meg másokkal is!
Mármint Kolozsváron. Bejárta a világsajtót az egyedülálló kezdeményezés.
A Kossuth Kiadó négy könyvújdonságának köszönhetően szabadjára engedhetitek a fantáziátokat, és újra gyerekek lehettek.
A Sziget péntek esti sztárfellépői a magyar forinton szereplő figurákkal összemixelt fotóikat posztolták a Facebookon.Szépségverseny


Szerda szépe: Móni
  Hirdetés

Fotóverseny


hűsítő falatok
38. Cseresznyevirág
Boldizsár Márk képén együtt a Szabadság híd és a cseresznyevirágzás.
Feszített vászonkerettel
Érdekel
Előző 3 Címlapra
Gyönyörű képek a tegnapi tűzijátékról
Két fotósunk is fényképezte az eseményt, két különböző helyről. Jöjjenek a legjobb képek!
Két fotósunk is fényképezte az eseményt, két különböző helyről. Jöjjenek a legjobb képek!