Menyhért, Mirjam
13 °C
24 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Cora Slocum egy nagyon aranyos, négyéves, amerikai kislány, aki ugyan Down-szindrómás, de pont úgy várja az iskolakezdést, mint egészséges kortársai. Egy gyerekcipőket gyártó cég, a Livie & Luca’s őszi kollekciójának reklámarcaként pedig ő hívja fel a figyelmet arra, hogy hamarosan kezdődik az iskola. A Going Back to School Too, azaz Mi is megyünk vissza a suliba kampányt a divatcég a Changing The Face of Beauty nevű nonprofit szervezettel közösen készítette, feladata felhívni a figyelmet arra, hogy az ősszel az iskolákba visszamenő diákok 13 százaléka fogyatékkal él, ami viszont nem akadályozza, nem akadályozhatja meg abban őket, hogy tanuljanak. Mutatunk még egy képet Coráról, mert űbercuki.

 • A Hateful Eight című western karácsonykor kerül moziba, ideje volt, hogy minden karakterről legyen egy külön poszter. Mi természetesen Sam Jacksonnek drukkolunk.

 • Rengeteg okot fel lehet sorolni, miért lett annyira népszerű a Marvelen belül is rétegképregénynek számító A galaxis őrzői című film, de az egyik biztosan Groot karaktere. Ő filmben a két lábon járó beszélő fa, ami kizárólag csak azt tudja mondani, hogy "Én vagyok Groot".

  Nemrég a film rendezője, a közösségi médiában rendkívül aktív James Gunn osztott meg egy privát levelet egy édesapától, aki azt állítja, hogy Groot karaktere segített a beszédképtelen kisfián.

  I love making movies because of stories like this. Thank you.

  Posted by James Gunn on Wednesday, August 19, 2015

  A levélküldő négyéves kisfia diszpraxiás, aminek köszönhetően nem tud rendesen megtanulni beszélni. A film bemutatásáig mindössze három szót ismert, de a szüleivel inkább más módon próbált kommunikálni. A mozi után azonban új szavakat kezdett használni (köztük azt, hogy Groot), méghozzá úgy, ahogy a filmben Vin Diesel, vagyis ugyanazt az egy szót különböző hanglejtéssel. Ennek köszönhetően a kisfiú végre elkezdhetett beszédoktatásra járni, amire addig a szülők sem láttak reális esélyt.

  Egy másik kommentelő arra hívta fel a figyelmet, hogy neki az autizmussal diagnosztizált kisfiára volt jó hatással a film, a gyerek azóta folyamatosan A galaxis őrzőit nézi és követeli a film - egyébként zseniális - soundtrackjét, leginkább Nina Simone-tól az O-oh Child c. számot. (Buzzfeed)

 • Egy palesztin tüntető dob festékkel teli üveget az izraeli hadsereg buldózerére, miután összecsapásokba torkolt egy még békésnek indult tüntetés, amely során palesztinok tiltakoztak azellen, hogy Izrael kisajátítsa a Ciszjordániához közeli Kfar Quaddum nevű falut.